GUIDE TIL PLEJE

Vi har mere end 20 års erfaring med naturprodukter og hjælper dig gerne med at passe bedst muligt på dine køb, så du forlænger deres levetid – til gavn for dig og for vores planets bæredygtighed.

SKIND

Vi elsker at arbejde med skind af mange forskellige grunde. Først og fremmest er det et naturmateriale med lang levetid, som kan holde i årtier på tværs af generationer. Netop derfor har skind høj brug- og gensalgsværdi. Derudover arbejder vi med skind, der er i overskud fra fødevareindustrien, og på den måde udnytter vi jordens ressourcer bedst muligt. Sidst, men ikke mindst, bliver skind smukkere, des mere det bliver brugt. Derfor gør vi os umage for at designe tidløse klassikere, som holder længe, såfremt du passer på det – det hjælper vi selvfølgelig med.

SÅDAN PLEJER DU SKIND

Selvom læder er et slidstærkt naturmateriale, kan det alligevel være følsomt overfor dets omgivelser. Derfor beskytter du læderet ved at holde det fra blandt andet vand, fugt og varme. Bliver læderet vådt, skal du lade det lufttørre ved normal stuetemperatur – lidt vand skader dog ikke. Vil du fjerne overfladiske pletter fra læderet, skal du hurtigt tørre overfladen med en let, fugtig klud. Pas meget på med at lade læder komme i berøring med kemikalier og ru overflader, som kan skade materialet permanent. Hvis skaden er sket, så send et billede til os, og så vejleder vi dig bedst muligt.

Benedikte Utzon_skind1
Benedikte Utzon_skind4
Benedikte Utzon_skind2

POPULÆRE STYLES I SKIND

TIP

Dette særligt milde vaskepulver er udviklet til effektivt at rengøre og på samme tid tilføre næring til sarte tekstiler som uld og silke.

CASHMERE

Cashmere er et af de mest sjældne fibre. Vi har valgt at arbejde med det bløde naturprodukt, fordi det er indbegrebet af luksus, og fordi det klæder og varmer uden at kradse. Over hele verden er cashmere kendt og elsket – og det er let at forstå hvorfor. Cashmere kommer fra kinesiske og mongolske geder, som lever i ekstreme temperaturer, der strækker sig fra -50 grader om vinteren og op til 40 grader om sommeren. Pelsen beskytter gederne mod vind og vejr, og derfor er cashmere utroligt temperaturregulerende. Det betyder, at vores cashmerestyles kan bruges året rundt – de varmer, når der er koldt, og køler, når der er varmt.

SÅDAN PLEJER DU CASHMERE

Cashmerens fine træk er fantastiske, men også drilske. Cashmere er lavet af så fine uldfibre, at de ikke kradser mod huden som andre uldfibre. Til gengæld kan det havde tendens til pilling (at nulre) – særligt under armene og langs siden, hvor den bliver udsat for gnidning. Pillingen sætter sig som små bolde, der giver et loddent look. Du kan let fjerne boldene med en fabric shaver, så din cashmere bliver som ny igen. Et sidste tip til at forlænge levetiden er, at cashmere elsker luft. Hæng dine produkter til gennemluftning, efter du har haft det på, og inden du lægger det sammen og på plads.

Benedikte Utzon_cashmere4
Benedikte Utzon_cashmere3
Benedikte Utzon_cashmere1

POPULÆRE STYLES I SKIND

TIP

Cashmere kan have tendens til at samle sig som små bolde. Med en Fabric Shaver kan du let fjerne de små bolde, så den fremstår som ny.

RULAM

Rulam er lammeskind med pels på. Vi bruger altid i rulam i vores kollektioner, da det er meget mere end bare et stykke tøj. Det skønne naturprodukt har lang levetid og bliver kun smukkere med årene – jo mere patina, jo bedre. Derfor har rulam også høj brugs- og gensalgsværdi. Alle vores rulamsstyles bliver skabt af overskudsmateriale fra fødevareindustrien, som vi forvandler til stilfulde klassikere, som alle er vendbare. Det betyder, at du altid får to i én, når du køber et rulamsprodukt fra os, og du kan bruge det hele året – rulam er nemlig temperaturregulerende.

SÅDAN PLEJER DU RULAM

Det gælder for rulam – som for anden pels – at skindet har godt af at hænge koldt om sommeren – specielt hvis der er meget pelsbesætning på produktet. Rulam skal helst hænge mørkt på en god bøjle, ved ensartet temperatur og eventuelt tildækket med et gammelt bomuldsdynebetræk.

Benedikte Utzon_rulam1
Benedikte Utzon_rulam4
Benedikte Utzon_rulam2

POPULÆRE STYLES I SKIND