WE CARE

Vi hjælper dig med at passe på dine køb, så du forlænger deres levetid – til gavn for dig som forbruger og for vores planet.

PLEJE

Vi tager kvalitet alvorligt i alle led. Vores designere gør sig umage med at forvandle visioner og ambitioner til moderne design. Herefter håndplukker vi tekstiler og sender dem til nøje udvalgte systuer. Vi samarbejder kun med eksperter, som kan garantere den høje kvalitet, Benedikte Utzon er kendt for.

Vi har mere end 20 års erfaring med naturprodukter og hjælper dig gerne med at passe bedst muligt på dine køb, så du forlænger deres levetid – til gavn for dig og for vores planets bæredygtighed.

LÆDER

Selvom læder er et slidstærkt naturmateriale, kan det alligevel være følsomt overfor omgivelserne. Derfor beskytter du læderet ved at holde det fra blandt andet vand, fugt og varme. Bliver læderet vådt, skal du lade det lufttørre ved normal stuetemperatur. Lidt vand skader dog ikke.

Vil du fjerne overfladiske pletter fra læderet, skal du hurtigt tørre overfladen med en let, fugtig klud. Pas meget på med at lade læder komme i berøring med kemikalier og ru overflader, som kan skade materialet permanent. Hvis skaden er sket, kan et speciallæderrenseri fra tid til anden udøve mirakler.

RULAM

Rulam er lammeskind, hvor pelsen vender indad og bruges som foer. Ydersiden er glat. Det gælder for rulam som for anden pels, at skindet har godt af at hænge koldt om sommeren – specielt hvis der er meget pelsbesætning på produktet. Rulam skal helst hænge mørkt på en god bøjle, ved ensartet temperatur og eventuelt tildækket med et gammelt bomuldsdynebetræk.

CASHMERE

Cashmere er et af de mest sjældne fibre. Over hele verden er det kendt og elsket – og det er let at forstå hvorfor. Cashmere kommer fra kinesiske og mongolske geder og er kendetegnet ved at være så blødt, du næsten ikke mærker det.

Men netop cashmerens fine træk, gør den også drilsk. Fordi det er blødt, kan cashmere være tilbøjeligt til pilling – eller at nulre – når det udsættes for gnidning under regelmæssigt brug. Det er helt normalt og betyder bestemt ikke, cashmeren skal smides ud. Tværtimod giver du let dine cashmereprodukter nyt liv ved at bruge en sweaterkam eller fabric shaver.

Et sidste tip til at forlænge levetiden: Cashmere elsker luft. Hæng dine produkter til gennemluftning, efter du har haft det på, og inden du lægger det sammen og på plads.