WE CARE

Vi hjælper dig med at passe på dine køb, så du kan forlænge deres levetid – til gavn for dig som forbruger og for vores planet.

PLEJE

Vi tager kvalitet alvorligt. Vores dygtige designere gør sig umage med at forvandle visioner og ambitioner til moderne design. Herefter håndplukker vi tekstiler fra blandt andet Frankrig og Italien og sender dem til nøje udvalgte systuer rundt om i verden. Vi samarbejder kun med leverandører, som er eksperter i at behandle naturmaterialer – og som kan garantere den høje kvalitet, Benedikte Utzon er kendt for.

Vi har omsat mere end 20 års erfaring med naturprodukter, så du kan passe på dine køb og forlænge deres levetid – til gavn for dig som forbruger og for planeten. På siden her kan du læse om, hvordan du passer på dine køb.

LÆDER

Selvom læder er et slidstærkt naturmateriale, kan det kan alligevel være følsomt – og derfor skal du beskytte det ved at holde det fra blandt andet vandt, fugt og varme. Sker det, at læder bliver vådt, skal du lade det lufttørre ved normal stuetemperatur. Lidt væske skader dog ikke, og vil du fjerne pletter, er det den metode, du skal bruge; tør hurtigt overfladen med en let, fugtig klud. Pas meget på med at lade læder komme i berøring med kemikalier og ru overfalder, som kan skade materialet permanent. Hvis skaden er sket, kan en speciallæderrenseri fra tid til anden udøve mirakler.

RULAM

Rulam er lammeskind, hvor pelsen vender indad og bruges som for. Ydersiden er glat. Det gælder for rulam, som for andet pels, at skindet har godt af at hænge koldt om sommeren, specielt hvis der er meget pelsbesætning på den. Hvis man vælger at beholde den hjemme, skal den hænge mørkt på en god bøjle – eventuelt tildækket med et gammelt bomuldsdynebetræk over sig og ved ensartet temperatur.

CASHMERE

Cashmere er en af de sjældneste fibre. Over hele verden er det kendt og elsket – og det er let at forstå hvorfor. Cashmere kommer fra kinesiske og mongolske geder og er kendetegnet ved at være så blødt, at du næsten ikke mærker det. Men netop dens fine træk gør også cashmere drilsk. Fordi det er blødt og uklart, kan cashmere være tilbøjeligt til pilling – altså, at fnulre – når det bliver udsat for gnidning under regelmæssig brug. Det er helt normalt og betyder ikke, at det skal smides ud. Tværtimod kan du let give dine cashmereprodukter nyt liv ved at bruge en sweaterkam. Et sidste tip til at forlænge deres levetid: Cashmere elsker luft. Hæng dineprodukter til luft, når du har haft det på, inden du lægger det sammen og på plads.